Pogosto zastavljena vprašanja

SPLETNE REZERVACIJE MINI.

Poi┼í─Źite vsa pogosta vpra┼íanja o spletni rezervaciji svojega MINI, kot so na primer: Kako poteka spletno pla─Źevanje pristojbine za rezervacijo? Kako bo vozilo rezervirano izklju─Źno za vas?

SPLOŠNA VPRAŠANJA

Za ve─Ź informacij o ceni vozila, ki vas zanima, se obrnite na ustreznega trgovca z vozili.

Rezervacija s pristojbino je zahteva za rezervacijo z namenom nakupa vozila pri trgovcu z vozili. Za rezervacijo vozila je potrebno pla─Źati pristojbino, dokler se pogodba ne sklene.

Pristojbina za rezervacijo je potrebna za zablokiranje vozila za obdobje do dneva sklenitve pogodbe. V tem ─Źasu nih─Źe drug ne more rezervirati tega vozila na platformi. Ko je pogodba sklenjena, bo vozilo odstranjeno s platforme in ne bo ve─Ź na voljo za prodajo.

─îe je pogodba sklenjena, bo pristojbina za rezervacijo knji┼żena v dobro kon─Źnega pla─Źila in/ali pogodbe o lizingu. ─îe pa pogodba ni sklenjena, bo pristojbina povrnjena na va┼í ban─Źni ra─Źun.

Poizvedi zdaj je nezavezujo─Źa zahteva za stik. ─îe imate vpra┼íanja o dolo─Źenem vozilu, lahko z gumbom Poizvedi zdaj po┼íljete povpra┼íevanje neposredno ustreznemu trgovcu z vozili. Va┼í trgovec z vozili bo obdelal va┼ío zahtevo in se vam oglasil v najkraj┼íem mo┼żnem ─Źasu.

Da, dobili boste natanko tisto vozilo, kot je prikazano na sliki.

Obrnete se lahko na na┼í center za podporo strankam MINI prek elektronskega naslova ali po┼íljite zahtevo za stik

V primeru škode se obrnite na ustreznega trgovca z vozili.

Ko izberete vozilo, kliknite ikono zvezdice, da ga dodate med priljubljene. Za iskanje shranjenih vozil se prijavite v My MINI.

Rezervacija in pla─Źilo

1. Prijava ali registracija v My MINI 

Ko izberete model in kliknete ┬╗Rezerviraj s pristojbino┬ź, se prijavite ali registrirajte v My MINI.

2. Osebni podatki

Izpolnite svoj zasebni ali poslovni naslov in sprejmite obliko tr┼żnega sporo─Źanja.

3. Vaše vozilo

Zadnje preverjanje vseh podatkov o vozilu, naslova pla─Źnika ter sprejetje splo┼ínih pogojev.

4. Pla─Źilo

Izpolnite podatke o pla─Źilu in kliknite ┬╗Rezerviraj s pristojbino┬ź.

Da. Ob prijavi imate dostop do svojih rezervacij, priljubljenih vozil in osebnih podatkov.

Za dostop do rezervacije, ki ste jo opravili predhodno, sledite tem korakom:

  1. Prijavite se v portal My MINI tako, da kliknete ┬╗Prijava┬ź v zgornjem levem kotu zaslona.
  2. Po prijavi boste v razdelku ┬╗Rezervacije┬ź na┼íli rezervacijo, ki ste jo opravili predhodno.

Osebne podatke lahko spremenite v svojem profilu My MINI,  v razdelku ┬╗Spremeni podatke o profilu┬ź.

Za informacije o ra─Źunu se obrnite na svojega trgovca z vozili.

Da, rezervacijo lahko prekli─Źete in povrnemo vam pristojbino za rezervacijo. ─îe ┼żelite preklicati rezervacijo, se obrnite na ustreznega trgovca z vozili.

Da, stanje lahko spremljate v profilu My MINI,  v razdelku ┬╗Rezervacije┬ź.

Da. Ko rezervirate svoje vozilo, se lahko dogovorite za testno vo┼żnjo pri trgovcu z vozili.

Da, ─Źe ┼żelite rezervirati vozilo, morate pla─Źati pristojbino za rezervacijo. Znesek pristojbine za rezervacijo dolo─Źi trgovec z vozili in se lahko razlikuje glede na vozilo. ─îe rezervirate vozilo, vam bo ta pristojbina knji┼żena v dobro kot kavcija. ─îe se pogodba ne sklene, vam bo kavcija vrnjena.

Znesek pristojbine za rezervacijo dolo─Źi trgovec z vozili in se lahko razlikuje glede na vozilo. ─îe rezervirate vozilo, vam bo ta pristojbina knji┼żena v dobro kot kavcija. ─îe se pogodba ne sklene, boste dobili povrnjeno pla─Źano kavcijo.

Spletne rezervacije je trenutno mogo─Źe opraviti s kreditno kartico.

  • Na svojem ra─Źunu nimate dovolj dobroimetja.
  • Va┼í ra─Źun je zaprt.
  • Va┼ía kreditna kartica je potekla.
  • Va┼íe pla─Źilo je preteklo.
  • Va┼í ra─Źun je bil ozna─Źen zaradi prevare.

Ne. Vnaprej┼ínja rezervacija ni pogoj za nakup vozila, ampak bo vozilo le ┬╗blokirala┬ź do sklenitve prodajne pogodbe. ─îe si premislite glede nakupa vozila, se obrnite na trgovca z vozili, da takoj prekli─Źete rezervacijo. Po preklicu vam bo denar povrnjen.

Da. Za takoj┼ínjo razveljavitev rezervacije se obrnite na trgovca z vozili. Ko trgovec prekli─Źe rezervacijo, vam bo denar povrnjen in lahko izberete novo vozilo. Za ve─Ź podrobnosti o zamenjavi vozila se obrnite na trgovca z vozili.

Da. V koraku ┬╗Osebni podatki┬ź postopka pla─Źevanja lahko navedete, ali ste zasebna ali poslovna stranka.

V primeru preklica bo znesek knji┼żen v dobro prek prvotno uporabljenega na─Źina pla─Źila. Potrditev preklica boste prejeli takoj po obdelavi.

Imate pravico, da to pogodbo kadar koli prekli─Źete brez navedbe razloga. Da bi lahko uveljavili svojo pravico do odstopa, nas obvestite z jasno izjavo o svoji odlo─Źitvi, da odstopate od te pogodbe. Izpolnite lahko vzor─Źni odstopni obrazec ali drugo jasno izjavo in jo po po┼íti ali elektronski po┼íti po┼íljite ustreznemu trgovcu z vozili. Ime, naslov in (─Źe je na voljo) elektronski naslov trgovca z vozili ste prejeli ob rezervaciji. Ko trgovec z vozili prejme izjavo, vam bo takoj poslal elektronsko sporo─Źilo, ki potrjuje odstop.

Za izpolnitev roka za odstop zadostuje, da pošljete obvestilo o uveljavljanju pravice do odstopa pred iztekom roka za odstop.

Nadaljnje spremljanje

Trgovec z vozili vam povrne celotni znesek, takoj ko bo po opravljeni rezervaciji prejel obvestilo o va┼íem odstopu. Za povra─Źilo bo trgovec z vozili uporabil enak na─Źin pla─Źila, kot ste ga uporabili pri prvotni transakciji, razen ─Źe je bilo z vami izrecno dogovorjeno druga─Źe. V nobenem primeru vam za povra─Źilo ne bomo zara─Źunali nobenih stro┼íkov.