KORZYSTANIA Z OFFERHUB GRUPY BMW

I. PREDMET

 1. Ta pravilnik (┬╗Pravilnik┬ź) vsebuje pogoje Strankine (kot je ta opredeljena v odstavku I.2. spodaj) uporabe spletne platforme Offerhub Skupine BMW (┬╗Offerhub Skupine BMW┬ź), ki jo je razvila in jo upravlja dru┼żba BMW Slovenia, distribucija motornih vozil, d.o.o., s sede┼żem na naslovu Ameri┼íka ulica 8, 1000 Ljubljana, vpisana v sodni register pri Okro┼żnem sodi┼í─Źu v Ljubljani z mati─Źno ┼ítevilko: 833721700, dav─Źno ┼ítevilko: SI 61849324,, e-po┼ítnim naslovom: info.si@bmw.com in telefonsko ┼ítevilko: +386 1 777 45 40 (┬╗BMW Slovenia┬ź). Offerhub Skupine BMW Strankam omogo─Źa mo┼żnost rezervacije (┬╗Rezervacija┬ź) novih in rabljenih vozil blagovnih znamk ┬╗BMW┬ź, ┬╗MINI┬ź in ┬╗BMW Motorrad┬ź (skupaj ┬╗Vozila┬ź) z mo┼żnostjo ponujanja dodatkov za posamezno vozilo, ki jih za Rezervacijo na Offerhubu Skupine BMW nudijo partnerji BMW (┬╗Prodajalci┬ź), kot tudi za uporabo drugih funkcij, ki jih nudi BMW Slovenia (primeri so navedeni v spodnjem odstavku II.1.).

 2. Stranka je bodisi (i) posameznik, ki uporablja Offerhub Skupine BMW za namene, ki niso neposredno povezani z njeno gospodarsko oz. poklicno dejavnostjo, zato je potro┼ínik v smislu slovenskega Zakona o varstvu potro┼ínikov, bodisi (ii) gospodarska dru┼żba ali posameznik, ki opravlja dejavnost.

 3. Pravilnik o Rezervaciji ÔÇô ki je pogodba med Stranko in Prodajalcem ÔÇô je Stranki posredovan lo─Źeno pred Rezervacijo in ga mora Stranka sprejeti, da lahko rezervira Vozilo v Offerhubu Skupine BMW. BMW Slovenia ni stranka pogodbe o rezervaciji (predmet katere je Rezervacija) ali kakr┼ínekoli naknadne prodajne pogodbe med Stranko in Prodajalcem. Skrbnika Offerhuba Skupine BMW se obravnava kot ponudnika storitev informacijske dru┼żbe po slovenskem Zakonu o elektronskem poslovanju na trgu.

II. ZNA─îILNOSTI OFFERHUBA SKUPINE BMW

1. Offerhub Skupine BMW je spletna baza podatkov, prek katere lahko Stranke pridobijo informacije o Vozilih, ki jih ponujajo Prodajalci, in Rezervirajo Vozilo, ki ga izberejo sami, ter uporabljajo vse druge funkcije, ki jih nudi BMW Slovenia. Offerhub Skupine BMW lahko na primer Strankam nudi naslednje mo┼żnosti:

1.1.         Ogled ponudbe in izbor Vozila, ki ga ┼żelijo rezervirati;

1.2.         Navedba dodatnih storitev v zvezi z Vozilom, ki bi jih Stranka ┼żelela prejeti, pri ─Źemer Offerhub Skupine BMW vsebuje informacije o njih;

1.3.         Navedba ┼żelenega na─Źina in pogojev dostave Vozila (prevzem Vozila v skladi┼í─Źu posameznega Prodajalca ali dostava Vozila na naslov, ki ga navede Stranka);

1.4.         Navedba ┼żelenega na─Źina in pogojev pla─Źila cene za Vozilo;

1.5.         Zagotavljanje osebnih podatkov v zvezi z Rezervacijo;

1.6.         Odobritev in oddaja Rezervacije z zgoraj navedenimi podatki;

1.7.         Prejemanje vseh potrebnih informacij v zvezi z Vozili in storitvami, ki jih nudi Offerhub Skupine BMW;

1.8.         Prejemanje informacij o novih produktih in storitvah, ki jih nudi Offerhub Skupine BMW;

1.9.         Shranjevanje podatkov o Vozilih, ki jih Stranka ozna─Źi kot priljubljene, ali shranjevanje Strankinih iskanj;

1.10.       Preverjanje Strankinih Rezervacij in njihovo stanje.

BMW Slovenia lahko v Offerhub Skupine BMW doda tudi nove funkcije ali odstrani take funkcije.

2.         Predpostavlja se, da elektronske izjave, ki jih Stranka poda prek Offerhuba Skupine BMW, podaja oseba, ki je navedena v podatkih, ki jih je Stranka navedla ob zaklju─Źku registracije in/ali oddaje Rezervacije.

III. UPORABA OFFERHUBA

 1. Za uporabo vseh storitev, ki jih nudi Offerhub Skupine BMW, se mora Stranka registrirati na portalu myBMW. Ko je Stranka registrirana, se prijavi v Offerhub Skupine BMW, tako da vnese svoje uporabniške podatke za portal myBMW.

 2. Za uporabo Offerhuba Skupine BMW je treba imeti ra─Źunalnik z internetno povezavo in posodobljeno razli─Źico spletnega brskalnika.

 3. Stranka na Offerhub Skupine BMW ne sme posredovati nezakonitih vsebin.

 4. Vse prito┼żbe v zvezi z delovanjem Offerhuba Skupine BMW in/ali nezavezujo─Źe zahteve Strank, da jih Prodajalec kontaktira, lahko Stranke sporo─Źijo prek kontaktnega obrazca na spletnem naslovu https://www.bmw.si/forms/rfc/rfc.html.

 5. Stranka, ki je potro┼ínik, je upravi─Źena do izvensodnega re┼íevanja sporov (┬╗IRS┬ź) prek organov IRS po lastni izbiri. Stranka vlo┼żi pobudo pri ustreznem organu IRS s seznama Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije na spletnem naslovu https://www.gov.si/teme/resevanje-potrosniskih-sporov/. Pogoji za za─Źetek postopka IRS ter obvezna vsebina pobude za IRS se nahajajo v slovenskem Zakonu o izvensodnem re┼íevanju potro┼íni┼íkih sporov. To ne vpliva na pravico Stranke, da se prito┼żi na splo┼íno sodi┼í─Źe.

 6. Uporaba Offerhuba Skupine BMW je brezpla─Źna, zato Stranki nastanejo le obi─Źajni stro┼íki, ki jih zara─Źunavajo ponudniki izbranih komunikacijskih sredstev (npr. telefon, internet, po┼íta, kurir itd.).

IV. OSEBNI PODATKI

 1. BMW Slovenia, je upravljavec osebnih podatkov, ki jih Stranka posreduje v zvezi z uporabo storitev informacijske dru┼żbe, tj. uporabo Offerhuba Skupine BMW. Stranka ima pravico zahtevati dostop do in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi s Stranko (v nekaterih okoli┼í─Źinah) ter pravico do prenosljivosti podatkov. Ve─Ź informacij o tem, kako BMW Slovenia obdeluje osebne podatke Strank, je na voljo tu.
 2. Prodajalec je upravljavec osebnih podatkov, ki jih Stranka posreduje za namene sklenitve in izvajanja pogodbe med Stranko in Prodajalcem. Stranka ima pravico zahtevati dostop do in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi s Stranko (v nekaterih okoli┼í─Źinah) ter pravico do prenosljivosti podatkov. Kontaktni podatki Prodajalca in ve─Ź informacij o tem, kako Prodajalec obdeluje osebne podatke Strank, so na voljo v trenutku Rezervacije.